היבסקוס רוסל (עב גביע): טעים, בריא, מקומי
- korengardencrafts
- 3 בנוב׳
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 4 בנוב׳
היבסקוס רוסל או "עב גביע" Hibiscus sabdariffa (Roselle) הוא צמח מרהיב, שמציע טעמים מרעננים במיוחד ושפע של יתרונות בריאותיים. ניתן להשתמש בו בדרכים שונות במטבח, להכין ממנו סירופים, ריבות, חליטות ועוד. אם עדיין לא הכרתם את הצמח הזה, או שטעמתם ורוצים לדעת עוד, הגעתם למקום הנכון.
אנחנו מגדלים היבסקוס רוסל בגידול אורגני, מקומי ובקנה מידה קטן – מתוך הרצון להקפיד על טעמים איכותיים, טריות ובריאות יוצאת דופן. ריכזנו כאן את כל מה שצריך לדעת על הצמח הזה, על יתרונותיו, וכיצד תוכלו להשתמש בו.
היבסקוס רוסל, או בשמו "עב גביע", הוא צמח חד-שנתי קייצי, פרחוני צבעוני ומרשים המגדל מאין גביעים אדומים – שהם למעשה הפרי של הצמח. מגביעים אלו מפיקים את החליטה המפורסמת (שאפילו על פי שמועה פגעה לסטארבקס במכירות הקפה שלה).
שיח ההיבסקוס מגיע למלוא תפארתו בקיץ – הוא פורח במלוא הדרו והגביעים האדומים מתחילים להופיע. בקטיף גביעי היבסקוס טריים אנו לא קוטפים את הפרחים, אלא את הפרי, הוא אותם גביעים אדומים שמכילים בתוכם את כל הטעמים והיתרונות הבריאותיים של הצמח.
כשהגביעים טריים, הם בצבע אדום עז וטעמם עשיר חמצמץ ומרענן. את גביעי ההיבסקוס שלנו אין צורך לשטוף, הם גודלו באופן אורגני ונטול כל ריסוס או חשיפה לחומרים העלולים להזיק לאדם ולסביבה. הגביעים הטריים נשמרים טוב עד 5-7 ימים מחוץ למקרר, ואם שמים במקרר הם יכולים להחזיק שבועיים ויותר.
צמחי ההיבסקוס רוסל שלנו גדלים בדרום הגולן בתנאים המאפשרים גידול אורגני מקומי המבוסס על הרבה אור שמש, אדמה פורייה, והשקיה נכונה.
איך מגדלים אותו?
כל מחזור גידול מתחיל בזריעה באביב. זה הזמן שבו הצמח זקוק לאור ישיר ולטמפרטורות חמות. אנו מגדלים ומפיקים באופן עצמאי את כמות הזרעים הנדרשת לנו. מתוך הגביעים הנקטפים בסתיו אנו מפיקים את הזרעים, מייבשים ושומרים כחצי שנה עד מועד הזריעה האביבי.
בקיץ צמח ההיבסקוס גדל ופורח, אנו שומרים על אדמה מנוקזת היטב. השקיה סדירה ושמש ישירה.
עם בוא הסתיו, הצמח מתחיל לפרוח בפריחה ורדרדה, לחנוט ולפתח גביעי היבסקוס המוכנים לקטיף. כאמור, כל גביע הוא למעשה הפרי של הצמח.
אנו מטפחים את צמחי ההיבסקוס באופן ידני – כל צמח מקבל טיפול אישי, המאפשר לנו להבטיח גידול איכותי וממוקד. אנחנו שמים דגש על גידול אורגני, ללא חומרי הדברה או תוספים, כך שכל גביע שמגיע אליכם הוא תוצאה של עבודה מדויקת עם הטבע.
איך משתמשים בגביעי היבסקוס: טריים ומיובשים
גביעי ההיבסקוס הטרי מדהימים ביופיים – שאפשר כמעט לשכוח שהם גם מצוינים להכנת חליטות טעימות ובריאות. אז איך להשתמש בהם:
גביעי היבסקוס טריים מגיעים אליכם ישירות מאיתנו, נשמרים בצורה טובה מאוד עד 5-7 ימים מחוץ למקרר. אם תשימו אותם במקרר, הם יכולים להחזיק גם שבועיים ויותר. לאחר מכן הם מתחילים לאבד מהברק ולהתחיל להתייבש, אך כל עוד אינם מופיעים סימני ריקבון או עובש ניתן להשתמש בהם ללא חשש.
להכנת חליטה: כל מה שצריך לעשות הוא להוסיף כמה גביעים לקנקן מים חמים (או גביע לכוס) ולהשרות 5-10 דקות. לאחר מכן תיהנו מחליטה אדומה עם טעם חמצמץ ומרענן. אם אתם אוהבים את החליטה מתוקה יותר, תוכלו להוסיף דבש או ממתיק טבעי.
עונת ההיבסקוס הטרי מוגבלת אך גם גביעי ההיבסקוס המיובשים מצוינים להכנת חליטה. באותו אופן אפשר להשרות את הגביעים במים חמים במשך 5-10 דקות ותקבלו חליטה בצבע אדום עז וטעם חמצמץ ומרענן.
היתרונות הבריאותיים של חליטת היבסקוס
חיזוק מערכת החיסון: היבסקוס עשיר בויטמין C, שמחזק את המערכת החיסונית ומסייע להילחם במחלות ויראליות.
הפחתת לחץ דם: שתיית חליטת היבסקוס עשויה לעזור בהפחתת לחץ דם גבוה ולשפר את בריאות הלב.
שיפור העיכול: היבסקוס מכיל חומצות שמסייעות בשיפור פעילות מערכת העיכול.
נוגד חמצון: היבסקוס עשיר בנוגדי חמצון שמסייעים להילחם בנזקי החמצון ומפחיתים את תהליך הזדקנות תאי הגוף.
אם אתם מחפשים לשדרג את הבריאות שלכם בכוס מרעננת וטעימה, חליטת היבסקוס זה פשוט הדבר המושלם.
אם כבר יש לכם גביעי היבסקוס, למה להסתפק רק בחליטה? הנה כמה רעיונות יצירתיים לשימוש בגביעים במטבח:
סירופ היבסקוס:
מחממים מים עם סוכר ומשרים בהם את גביעי ההיבסקוס הטריים לכמה שעות. לאחר סינון, מתקבל סירופ אדום מרוכז שמתאים לשדרוג קינוחים, קוקטיילים ומשקאות חמים.
ריבת היבסקוס:
אפשר להכין ריבה מתוקה וטעימה בטעמים חמוצים-מתקתקים של היבסקוס שנותן גם צבע אדום חזק. בשילוב פירות יער ועוד, ריבה כזו יכולה לשדרג כל קינוח או סתם עם פרוסת לחם חמה.
גביעי היבסקוס מספקים אין-סוף אפשרויות קולינריות, בטוחים שעם סקרנות ודמיון כבר מתבשל לו אצלכם בראש השדרוג לארוחה או הקינוח המיוחד שלכם.
היבסקוס - מאיפה הגעת?
ההיבסקוס מקורו באפריקה ומשגשג באזורים הטרופיים של העולם. לאורך ההיסטוריה, היבסקוס שימש בתרבויות שונות להכנת חליטות, סירופים וריבות. נסחר ברחבי העולם ותמיד מקושר לבריאות ולהתחדשות כצמח מאכל ומרפא. צמח ההיבסקוס הוא ממשפחת החלמיתיים, כל חלקיו אכילים. העלים מומלצים למאכל טריים או חלוטים. גם ניצני הפרחים הורדרדים מומלצים למאכל, טעמם חמצמץ מתקתק אך אין להם חיי מדף ולכן אנו אוכלים אותם ביום בו הם נקטפו. מצאנו שכאן בבית שלנו בדרום הגולן, יש את התנאים המושלמים לגידולו של היבסקוס – איכותי, אמיתי ובר קיימא.
אז איפה אתם שותים את חליטת ההיבסקוס הבאה שלכם? בבית או בבית קפה? האם אתם מגדלים את הצמח בעצמכם? אולי כרגע רק חושבים על זה ופשוט נהנים מהטעם הנהדר. מה שבטוח שההיבסקוס רוסל שלנו מביא איתו הרבה יותר מעוד כוס תה.
אם תרצו להכיר אותנו טוב יותר וצמחים נוספים - זה כאן בלינק.



תגובות